lördag, december 12

Rocky Road á la Leila....



Nya stora kulor från Nordal, hm får nog
byta det svarta snöret på mellankulan till vitt.....

Godkväll alla goa därute......Skulle på stan och endast inhandla julklappspapper och ett födelsekort. Hm det blev mer.....Fastnade på stan i 3 timmar och svettades som en julgris i vinterjackan. Började sätta ihop pepparkakshuset imorse ( OBS, fabrikstillverkat....) pang det gick sönder. Det gick inte alls lika bra som förra året. Försökte hitta ett nytt, näpp inga kvar. Får fortsätta jakten imorgon. Har iaf gjort Leilas Rocky Road, det farliga farliga julgodiset......Mums så gott det är, snabbt in i frysen för att inte ätas upp.Om ni inte har testat det godiset, gör det. Ni hittar receptet här, Rocky Road. Det värsta är att det är ännu godare när det är fryst. Nacken är mycket, mycket bättre= man känner sig mycket gladare och på blogghumör så det blir det ikväll. Sakta men säkert börjar allt julpynt komma på plats i huset. Jag är en sådan som flyttar saker fram och tillbaka 100 gånger innan jag blir nöjd. Kan gå reta mig på att saker står på fel plats. Stora sonen är på fest, den lilla ligger i soffan och den stora toffeln drog till landet en kortis så nu är det dax att laga mat. Ha det gott och en skön fortsatt lördagkväll.
Kram Anne

17 kommentarer:

a piece of happiness sa...

Vi gjorde pepparkashus förra helgen. Modell funkis med pulpettak. Men vi orkade inte sätta ihop det förrän i torsdags. Man hinner inte med allt har vi märkt.

Just nu klockan 19.30 sitter jag och väntar på en dubbel sats saffransdeg ska bli färdigjäst. Blir väl klar med bullarna vid midnatt. Men var gör det, det är ju söndag i morgon.

Kram LiseLotte

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vad skönt att du är bättre i nacken idag!!
Åh vad gott med Leilas Rocky Road, det är ett recept jag måste prova i min Kitchen Aid utmaning;)

Jag är likadan som du, flyttar runt på grejerna 100 gånger innan jag blir nöjd:)

Ha en mysig lördagkväll, här ska vi strax titta på Robinson o äta lite snacks o dricka julmust.

Kraam Jenny

Hem och Lycka sa...

Mums, ska också göra Rocky road, de nötterna tål jag i alla fall än så länge ;-)

Skönt att du är bättre i nacken!

kram

Caroline sa...

Hallå raring!!! Det ser ju så gott ut, måste få till det i år!!! Efter hockey med alla byggkillar så väntade två barn här hemma på nytt pepparkaksbak och lussebullsbak och vad gör man inte för de små!!! Nu ligger bullarna på jäsning och vi ska äntligen natta de tre små och jag har lovat att de får lussebullar till frukost.... Kraammm C

Ocean showroom sa...

Här har vi också lagat ett fabrikslagat pepparkakshus! :-) Vårt klarade sig dock...Mums så gott Rocky road såg ut!! Det ska jag prova. Trevlig kväll. Kram Alexandra

Tulipa sa...

Vad gott det ser ut...

Ja du, allt "gottit" till jul är farligt gott..*ler*..Leila gör så att allt ser så grymt nice och läckert ut också...det lyckas du också med!

Snygga kulor,- älskar den typen av diskret bling bling!!*!Kram Mariette

Engelska Villan sa...

Hello darling!
Nackspärr kan jag allt om... Egen erfarenhet x tusen. Jag har problem med min vänstra skuldra och axel, vilket ofta visar sig som nackspärr av olika stark kaliber. Fy!! Tur att det börjar gå över. Du vet väl att det är ett slags ryggskott, som satt sig högre upp? Du ska ta värktabletter och hålla dig stilla, så går det över mycket fortare. Så, syster Anna har talat ;)
Du tar såna himla fina bilder!! Du har en karriär som fotograf, det vet du va?! Så proffsigt!!
Jag har faktiskt bara hört talas om det där Leilagodiset, men inte smakat hittills. Måste göra det, OM jag hinner... Pust... De e mycke nu...
Ha en skön söndag, vännen!!
Kram kram Anna ♥

Hanna sa...

Åh så gott det ser ut.
Kram
Hanna

Brunkullan sa...

Å den hade jag glömt! Rocky road ska jag göra med:) Får inte glöma igen!

Pepparkakshus tänkte jag kleta ihop den 23, så får kidsen dekorera med glacyr och nonstop. Tänkte vara lite " wild and crazy" i år, och inte petnoga som annars..hihi..:)

Susanne

VITA NYANSER sa...

Det där såg jättegott ut!!! Hi,hi...här är en till som gillar att flytta saker, kan bli riktigt trött på mig själv = ). Så bra att du känner dig bättre i nacken, och fick lite julfixat. Här har det varit en lugn helg. Wilma har varit krasslig och jag har haft för mycket i veckan så det blev att ta det lugnt. Idag är det julgransjakt och sen lucia. Njuter av vår egen Lucia som nu sitter i soffan och är så fin = ).

Ha en bra lucia!
Kram L-L

Carin sa...

Hallå Anne! Härligt att nacken är bättre! Min är också betydligt bättre efter ett besök hon naprapaten i fredags... Skall dit i morgon oxå... Var tydligen HELT låst i kotorna... Men nu går det åt rätt håll! Skall ta och test Rocky road. Låter spännande! Godis är ju alltid gott! :)
Ha en bra lucia! Kram Carin

DRÖMHUSET sa...

Mmmmm, finns det något godare?!?!
Farligt farligt men härligt härligt =)

Du frågade om min svarta kudde, köpte den på en nätbutik som jag upptäckte hade stängt igen nu =( Jättesynd då dom hade många fina DAY-kuddar där...

Önskar en trevlig Lucia!
Kram Sofie

alegni sa...

åh, rocky road fudgen är förfärligt god... tror inte att jag lagar den flera gånger, för den lägger sig runt midjan direkt.
pepparkaksbak hos oss idag. skönt att ha det fixat. nu doftar det ljuuvligt hemma hos oss :)
ha en mysig söndag!
kram
ingela

Fröken Tindra sa...

Visst är det lätt att fastna på sta´n, särskilt i dessa tider...
=0)
Jag gjorde Rocky Road förra året men jag tyckte att den blev lite väl söt. Och jag gillar sötsaker! Gav bort det mesta av min...
Tack för dina rara ord och för att du finns där ang. min vän. Var hos henne sent igår kväll/natt och bara pratade. Hon var så glad att se någon annan och få annat att tänka på. Då känner man sig nöjd fast man är hemma i sängen först halv fyra på morgonen.
Ha en underbar Lucia!
Kramisar i mängd!

Grodmamman sa...

Vi är ett gäng som ska träffas på lördag och göra julgodis och då får vi nog göra Rocky Road.
Här har det kommit upp lite tomtar idag, ställer bara fram de jag verkligen gillar. Barnen får pynta hur de vill i sina rum, så tar jag hand om resterande rum!:)
Kram

Signe 1 sa...

Hej vännen! Vad du bakar och fixar och har dig, supergott ser det ut, dela med dig lite av den energin snälla!!;-)
Kramisar S.

Limetwig sa...

ROCKY ROAD är ett måste till jul... varför gör man dem bara till jul? Man borde göra dem oftare. Hoppas din vecka blir bra! Åse