onsdag, oktober 13

Wednesday, halva veckan gått.....


Herregud vad tiden går snabbt och veckorna flyger snabbt förbi..,Jag älskar ju inte hösten om man säger så, bläääää. Men denna höst kommer jag knappt märka med allt vi har att göra och tur är väl det. Trappan från övervåningen i nya huset.....Skall målas:). Kanske vit vem vet? Funderar på att måla ledstången svart eller skall jag vara så tråkig och satsa på ett säkert kort och ta vit? Trappstegen är lite fräcka för det är 3 plankor i varje och inte en bred som vi har nu.
Ni duktiga tjejer där ute!!!! Behöver råd om kamera. När jag tar kort så tycker jag att det blir grynigt på långt håll, framförallt inomhus. Skall man ställa in kameran på ett visst sätt för att det skall bli klara fina kort?? Jag har ju en bra kamera och bra objektiv.  Ni kanske kan dela med er av er kunskap till en som inte kan så mycket :). 


Kram Anne

26 kommentarer:

Linruz sa...

Tror det skulle bli urfint med svart stång..men urfint med vit med.
Fniss.....ingen hjälp av velmajja här inte.
Plinagr dig om kameran..
Kramkram Lina

Grodmamman sa...

Snygg trapp, gillade att det var tre brädor i den!:) Huruvida du ska måla vit eller svart, blir nog snyggt vilket som.
Kram

Fröken Grön sa...

Hejar också på svart stång, - en underskattad färg som verkligen kan göra underverk som accentfärg.

Har tyvärr inga bra kameraknep att dela med mig, jag är lika bortkommen som du. Min lösning på problemet är att jag har anmält mig till en grundläggande fotokurs på Medborgarskolan där jag ska få lära mig min kamera från grunden. Idag är jag mest feg och kör på "auto"-läge, men nu ska det bli ändring på det!

Må så gott!
/Anna-Karin

House number 15 sa...

Satsa på en svart, det skulle bli fint till det vita. Du kan ju måla över om det inte blir bra.

Jag tampas själv med en ny kamera och fattar inte så mycket själv, behöver också råd;)

Ha det gott!
Kram C

HEMLÄNGTAN sa...

Kan ju tyvärr inte vara till någon hjälp varken med trappen eller kameran.
Ja du vet ju att vi också håller på med trappen. Och det är så svårt. Tror nog ändå att det blir vit ledstång för vår del, men något som bryter av i trappstegen. Häftig trapp ni har med tre plank!

Och kameran...jag är så dålig på inställningar. Jag provar mig fram hela tiden. Hoppas det löser sig för dig iallafall!

Hoppas allt är bra med dig annars.
Kram, Jenny

MITT VITA HUS sa...

vit vit vit:) Jag tror nog att det kommer vara finast i längden och inget man tröttnar på:) Urfint hus Anne, jag är liite avis;)

Kamera tipset är väl att sätta kameran på ett stativ typ men jag upplever att jag med får gryniga bilder trots det. Lina kasnke kan plinga mig med om hon har supertips;)

Kram till dig ♥

Tulipa sa...

Hej Anne!

Vilka roliga beslut!
det kommer ju att bli såå fint, ja det är ju redan fint och ännu bättre blir det.

Jag tror också det hade blivit snyggt med svart ledstång om trappan målas vit...

kameran kan jag inte ge dig några tips på, det är inte mina bästa kunskaper...
Ha det så bra! Och jobba lugnt!

Kram Mariette

a piece of happiness sa...

Låter som ISOn är fel inställd ;)
LiseLotte

promenader på landet sa...

Hej vännen jag håller med Lina tror det skulle vara lite fräckt med en svart stång:) Kameran får du fråga Lotta eller Lina om....Det kan ju det där:) Må så gott! Kram Maria

VITA NYANSER sa...

Hej vännen!

Sååå snyggt du har det i nya huset, förstår att du kan låta bli att tänka på att det är höst där ute = )! kameran, grynigt blir det ju med högt ISO, men blixten är ju aldrig fel den här årstiden. Kanske Lina hade något annat tips.

Kram L-L

Ullis sa...

Äh, kör allt vitt!
Å på tal om både höst och kamera så fotade jag boys in löv härom dan, men väntar på en kurs hos viktigpettern här hemma.. Tills dess är bilderna "ojobbade" och lagom amatörmässiga. :) Kram!

Aratorps Lena sa...

Å, gumman! Detta kommer ju att bli SÅÅÅ fint! Jag hade målat vitt överallt, men betsat stegen riktigt mörka... Guuuud vad jag längtar till ett eget projekt!!! Kramis!

Ps Kameratips är inte min grej, tyvärr... Du har inget annat du behöver hjälp med? ;)

Husprojekt Drömhus sa...

jag är i samma dilemma & har i mitt senaste inlägg tagit upp samma dilemma, så jag känner igen problemet, många faktorer att ta hänsyn till. Lycka till, ska bli spännande att se resultatet!!!

Annas Lycka sa...

JAg röstar helt klart för svart ledstång...Tycker vitt är lite överskattat många gånger, eller för vanligt kanske. Svart blir toksnyggt!! :)


Kramar dig! Anna

Dicksonska våningen sa...

Hej!
Jag brottas med liknande problem. I somras målade vi källartrappan vit och lade grå trampmattor i trappan. Mysigt när man ska ner till en kallare källare. De var i en mellangrå nyans som var väldigt snygg. Men ledstängerna ligger fortfarande omålade i källaren. Vilken färg? Svart, grå eller vit? Nästa trappa upp till översta våningen ska också bli vit, utan trampmattor, men vilken färg på ledstängerna???
Jag önskar att jag hade vågat med svart...
Ha ett bra veckoslut!
Kram Annika

Helenas loggbok sa...

Hej Anne!
Huset är hur fint som helst, du måste sväva på moln! Vare sig du väljer svart eller vit ledstång kommer det bli jättefint!

Vårt bygglov är nu klart så i mitt huvud råder oxå frågor som svart eller vitt, vilket kök, vilket kakel, vilket golv? Hur kul som helst, men man får ju tänka flera gånger så man inte tar för snabba beslut. När det är nytt har man ju ingen chans att bo in sig och känna efter.

Det vore kul om du berättade vad du fått för tips för grynigheten och om det hjälpte! Jag gissar oxå på högt ISO, men man vet ju aldrig!

Stor kram
Helena

alegni sa...

jag röstar också på svart ledstång, men du gör som du gör. vitt är ju också ett säkert val. huvudsaken är ju att den inte förblir träfärgad ;)
gryniga bilder blir det när du fotar med ett högt iso-tal, men det har du ju redan blivit informerad om :)
kram
ingela

Hemmalycka sa...

Och nu är det torsdag, klart det ska vara vitt annars kommer du att tröttna tror jag. Nu ska vi snart till landet och jobba, längtar tills vi kan bara vara på landet skulle vara urskönt men den dan kommer väl när vi blir pensionärer kanske?
Sköt om dig raraste!
Kram Åsa

Riikka sa...

Känner igen igen det där med att det ofta slutar med vitt...

Vad kameran gäller så är det så att desto högre ISO desto grynigare bild. Prova ISO 100. Då kanske du behöver ett stativ för slutartiden blir då ganska lång inomhus och när det är mörkt. Blixt är ett alternativ om man gillar det. (Ger ofta ganska skarpt och onaturligt ljus.) Och sen är det så att om det är mörkt där du fotar så blir de mörkaste delarna ofta lite gryniga.

Nilla Q sa...

Bra idé att vara så upptagen att man inte märker att det är höst ute!;-) Vad kul det är med ert hus, ska bli spännande att se vad du bestämmer dig för. Svart låter snyggt tycker jag, men vitt fungerar ju alltid.

Kram Pernilla

Bella sa...

Vilken fin trappa med tre brädor i varje steg!! Kommer ju bli superfint när den blir vit och stången kan blir fin både svart och vit, eller jag inte zebrarandig, men antingen svart eller vit :)

Hoppas du haft en bra dag

Kramar Bella

Stina sa...

Jag skulle måla stången svart. Superfint skulle det bli.:-)
Stina

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Så fint ni har det :) Mysigt hus!

Och jag röstar på vitt :)

Kram o ha en fin helg :)

Susanne

Camilla sa...

Å det blir snyggt vilket som Anne...

Vår "nya" trappa är ju klar och helvit. Men just ledstången är vi inte riktig bestämda med. Velar fram och tillbaka om den skall vara vit eller svart...klinkersen en bit ifrån är ju svart så jag skulle vilja fånga upp färgen. Ja ja - det var ju inget vidare råd till dej....

Ha en superskön helg vännen - kram kram!

Tant Janet sa...

Hej vilken fin blogg och vilket bra namn!! Strålande!! Tycker både vitt och svart är snyggt.

Min lya och jag sa...

WOW vilken snygg trapp....skitsnygg helt enkelt!!
tror att det skulle bli jättefint med svart ledstång,bryter av lite mot de vita väggarna. Fast iofs så ska kanske inte jag "råda",då det mesta av min inredning är just svart och vitt :-)

Ha en toppen helg!! //L