Ledig:) I flera dagar, känns bra faktiskt....Tips från mig tralalala direkt från matbordet, rykande färskt.
Kycklingfilé med kräftstjärtar & saffranssås
4 st Kycklingfileér
Smör till stekning
salt & peppar
4 port kokt ris
1 burk kräftstjärtar i spad
1 dl torrt vitt vin
1 påse saffran (0,5g)
2 dl creme fraiche (kokbar)
1/2 dl Maizena ljus såsredning
dill, hackad
Tina fileér och bryn dem väl i het panna, krydda. Blanda kräftspad, vin & saffran med creme fraiche och låt koka upp under omrörning. Red av med snabbredning, smaka av med kryddor och rör ner dill. Bottna med ris i en smörjd form. Lägg över kycklingfileérna och täck med 2/3 av såsen. Sätt in formen i 225 grader i ca 15 minuter. Rör ner kräftstjärtarna i resterande sås. Ta ut formen och fördela kräftsåsen över kycklingen och sätt in ytterligare 5-10 minuter tills kycklingen är genomstekt ( innertemp 72 grader C). Servera med en god sallad. MUMS!!!!
(Idag var jag med om något som ni inte skulle tro mig:) Varför inte slänga det på soptippen istället för att göra sig besväret och göra sig till åtlöje??? Men jag antar att man mår bra av det hihi...)
Jag är skitdålig rent ut sagt att besöka er och lämna kommentarer:(. Men jag kikar allt in till er skall ni veta.....
Stor kram Anne
Tack för receptet kära du!!!
SvaraRaderaNjut av ledighet, vännen.
kram Jenny
Hej Vännen!
SvaraRaderaHoppas du får härliga lediga dagar! Vilket bra recept du bjuder på! Det ska jag prova, jag har alltid idétorka vad gäller maten och behöver få tips!
Ska svara på ditt mail, men nu är det lite upptaget här några dagar då vi får Sverigebesök hela långa helgen, men näsa vecka så!
Har värsta hostattacken och sitter här mitt i natten och dricker honungsvatten och väntar på att det ska lugna ner sig så jag kan sova igen.
Ha en skön helg!
Kram
Helena
Men ååå vad gott det ser ut. Har sån väldans idétorka nu vad gäller mat så det här var ett toppen tips :)
SvaraRaderaHa nu en riktigt skön ledighet.
Kram Josefin
Det där såg ju rackarns gott ut!
SvaraRaderaHärligt med långhelg ja, fast här är det ändå inte så mycket ledighet. Jag börjar förstå att den enda chansen för mig att ta helt ledigt är att inte vara hemma.
Ha en bra långhelg och hoppas att solen skiner på dig!
Kram, Jenny
Det där receptet måste jag prova någon dag, lät himla gott!:) Tack för receptet.
SvaraRaderaHa en skön helg!
Kram
Tack för receptet!
SvaraRaderaDet blir helt klart till att testa en dag inom kort. =)
Hoppas du får en härlig långhelg!
Kram ♥
Jessica
Tack för tipset!
SvaraRaderaLåter som ett riktigt gott recept med ingredienser som jag älskar!
Ha en skön långhelg uppe i min kära hemstad,
Agneta