onsdag, mars 3

Hornen växer.....

I fyra pannor hemma hos oss just nu....Igår kväll började vi spela monopol på Luddes begäran. Ok, maken säger jag skall vinna, hm jag säger jag skall hålla mig lite i bakgrunden och låta barnen vinna. Tycker jag låter snällast eller hur? Ludde blir nervös för nu vet han inte hur han skall vinna, psst han har redan hus på sina gator, före alla andra. Wictor blir arg när Ludde gör sig dum osv osv. Haha ni kan ju tänka er spelet hemma hos oss........Vi har mängder med sällskapsspel men dåliga på att utnyttja dom. Vi brukar ta ett parti Fia med knuff om det är lite rastlöshet i huset. Spelar ni mycket sällskapsspel?
Tack för alla era goa kommentarer angående öppen eller stängd blogg. Vill poängtera att ingen har varit elak mot mig kommentarsmässigt. Jag funderar på.......
Ha en skön fortsatt onsdag.

Kram Anne

33 kommentarer:

a piece of happiness sa...

Vi är Yatzy fan här hemma.
Har funderat på att köpa en barn Alfapet så vi alla kan spela.
Monopol var länge sedan.

"tvi, tvi, tvi som Margaret Krook sa"

Anonym sa...

Hi hi... Spel ja... När jag spelar med barnen brukar jag kunna lägga band på mig, men värre är det när det spelas ett parti Fyr-manna-vist i goda vänners sällskap... Då SKALL jag vinna till vilket pris som helst!!! HATAR att förlora!!! Du skulle hört våra kvällar i fjällen i början på året... My good! Men roligt hade vi!!! (Så länge jag fick vinna... ;))
Lycka till med fortsättningen! Kram Carin

Carin sa...

Hi hi hi... Sällskapspel... Jag brukar kunna lägga band på mig när jag spelar med barnen, värre är det när kortleken kommer fram och vi spelar 4-manna-vist i goda vänners sällskap... Jag HATAR att förlora!!! Du skulle hört våra kvällar när vi var i fjällen i början på året... Men roligt hade vi!!! (Så länge jag fick vinna... ;))

Lycka till med fortsättningen! KRAAAM Carin

Fånga dagen sa...

Ja då i perioder är sällskapsspel det som gäller, yatzy, fia och gärna Trivial pursuit. Monopol var en av mina favoriter förr men jag är en urusel förlorare så det är bäst att låta bli.
Blir verkligen sur när jag förlorar.
God lycka om i ska fortsätta spela.
Kram Lena

Signe 1 sa...

2 dar kvar....!!!!!:-))

P&K S.

Vitt och Blått sa...

Tycker att det är jätteroligt att spela sällskapsspel! Det har blivit mer och mer den sista tiden. Vi har införskaffat några nya "vuxenspel" och spelar gärna med vänner efter trevlig middag.

Helt klart öppen blogg! :) Så roligt att följa dig!
Ha en fortsatt bra vecka - kram E

Anna-Malin sa...

ha-ha... jag blir fortfarande retad för att så fort vi började spela monopol när jag var yngre, så fick fasligt ont i huvudet eller magen eller i....ja, men idag spelar vi mest backgammon :)

kram
anna-malin

Helenas loggbok sa...

Hej Vännen!
Vi spelar lite spel ibland, då är det mest "små spel" som vi tar med när vi är på semester, som Uno, Skipbo och olika frågesportsspel som man lär sig något av. Vi vuxna spelade frågesportsspel när vi var i Österrike. Det blev ganska högljudt kan jag säga..... Jag är ingen tävlingsmänniska och har inga problem med att förlora, men det finns det andra som har i familjen....
Ha en skön kväll!
Kram
Helena

Anne sa...

Hej!

Jo vi försöker spela så ofta vi kan, min sambo och jag är sålda på Alfapet :)
Sen har vi ett grannpar som vi träffar ibland och spelar andra spel med, då växer hornen ut vill jag lova, hi, hi! men när den dagen kommer och jag får barn och de blir så stora att de vill spea kommer jag nog köra på din taktik...

Ikväll är jag bänkad framför Tv:n kl 21:00 för att se premiären av "fuskbyggarna", så ikväll blir det inge alfapet :)

Kram Anne

♥ Fyra årstider sa...

Jag håller inte på att bli sjuk..bara trött idag...laddar inför fredag:-)
Kram Lotta

H A J sa...

God kväller!
Jag låter inte A vinna medvetet! Blir det memory har jag ändå ingen chans så då kan jag försöka hur mycket jag vill..........
Svarte Petter och Uno kan det bli ibland också. En del Wii blir det också fast det räknas kanske inte som sällskaps spel? Där får jag lätt spö också! Alltså vägar jag att förlora med flit dom få gånger jag har chans att vinna!! :))
Kram på er och lycka till!
Jenny

Grodmamman sa...

Här spelas det mycket fia. Barnen har dock lite egna regler för att slippa bli utknuffade hela tiden!:) I julklapp fick de Kalaha och då spelade vi det flera gånger om dagen.
Kram

Sjöboden sa...

Hej Anne!

Visst spelar vi! mest fia och kort. I båten är yatzy tradition. Det är kul med spel, men alla tycker inte det, konstigt!

Intressant disk. ang bloggen. Jag har bara berättat för min egen familj och tre av mina bästa vänner att jag bloggar. Alla som bara är förvetna om mig och mitt, vill jag slippa, därför kniper jag om bloggandet. Det är något jag bara vill dela med likasinnade - alla ni som också älskar inredning!

Linruz sa...

Vi är alldeles för dåliga på att spela spel med killarna.
Sommartid blir det en hel del kort bl.a. "finns i fön" (sjön) som är Adams favorit.
Jag har ingen vinnarskalle alls men resterande tar allt på blodigt allvar. Många gånger slutar det med mycket sura/glada miner från förlorare/vinnare.
Ta hand om dig
kram

IKT i min vardag sa...

Sonen är nu strax 6 år och har börjat intressera sig för det här med spel. Han fick "Vem där?" i julas och det ska spelas i tid och otid...
Monopol spelade vi mycket när jag var liten, och Trivial Pursiut. Har spelat ett vansinnigt roligt spel som heter Boggel (tror jag). Det är ett sådant där spel som får igång vinnarskallen hos alla deltagare...blir väldigt mycket skratt!


Kram Linda

Solfyllda segel sa...

Hej!
Jag spelar mer än gärna och med barnen blir det Fia med knuff och Finns i sjön. Maken tycker inte alls om att spela men kan acceptera en omgång eller två med barnen, sen får det vara bra.
Lycka till med Monopolet!
Kram Therése

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Hej på dej!
Sällskapsspel hos oss? NÄ, typ aldrig. Men när pojkarna var mindre så spelade vi ganska ofta. Jag gillar det! :)

Hoppas att allt är bra!
KRAM

kardemumma sa...

Hoppas att jag absolut får läsa dina sköna inlägg om allt möjligt :). Vi brukar spela med andra ord och det ger många skratt speciellt med barns förklaringar på ord! Tyärr är jag en vinnarskalle :( svårt att låta barnen vinna (tyvärr!)
Kram Carina

HEMLÄNGTAN sa...

Ååå jag älskar att spela spel, men det har ju helt kommit av sig sedan vi fick barn.
Det blir en ny upplevelse att spela med barnen.
Kram Jenny

Ocean showroom sa...

Hej Anne! Och jag ser din fina Daykudde i bakgrunden :-). Vet du, jag har hittat en 4 här i norge av den "nya" sorten. Har beställt den och får väl se om jag blir helt besviken. Vill ju så gärna ha båda barnens födelsedagar. :-) Vi har precis börjat köpa sällskapsspel och då av den väldigt enkla sorten. Ett tag kvar till monopol! :-) Ha en fin kväll! Kram Alexandra

Caroline sa...

Raring, nu sa det pling i kassan!!! På riktigt!!! Kram C

mille sa...

Oj oj oj, hos oss är det högljutt krigande när Monopelet kommer fram. Pappa Patrik kör med No Mercy.. så barnen har fått gå den hårda vägen. Jag kan inte vinna över mina barn, det går bara inte, får dåligt samvete och kan inte sova då... Den ena har ärvt pappans sinne för spel, den andra min :(
Med facit i hand så tror jag det är bra att köra på bara, den som vinner den vinner. Man ska inte bli emotionell som jag i alla fall :)

Limetwig sa...

Vi älskar sällskapsspel här hemma. Barnen får alltid minst ett i julklapp så är hela året räddat...:) Ha det bäst! Åse

Bella sa...

Jag ÄLSKAR sällskapsspel och vi spelar ganska mycket här hemma och det är lika bra att erkänna på en gång att jag hatar att förlora, är ingen dålig förlorare då jag kan behärska min frustration, men tycker inte om när jag inte står som segrare när spelet är slut :)

Läste i ditt förra inlägg att du funderar på att låsa bloggen, tycker du ska göra det som känns bäst för dig... Inget vidare uttömmande svar, men det är trots allt bara du som vet vad som känns bäst, så länge jag får fortsätta läsa får du göra som du vill ;)

Ha det gott

Kramar Bella

VITA NYANSER sa...

Fundera vidare du...förstår dina tankar...huvudsaken jag får hänga med på vad du än beslutar = )! Hi,hi...vinnarinstinkt = ). Här spelar vi ibland, inte så ofta som jag tycker att vi skulle göra det, men det blir inte av så ofta.

Ha det braaaa!
Kram L-L

"M" sa...

Oj så längesedan man spelade monopol....det är ju bara du som bestämmer om du vill ha en öppen eller stängd blogg.....fundera ett tag du....kram

Maliva`s verden sa...

Hei Anne...Monopol synes vi er gøy her hjemme også. Men tar ofte lengere tid enn andre spill derfor blir det også Ludo og Yatzy. Koselig slike stunder med familien;o) Her skinner sola, snøen smelter, fuglene kvitrer og det gjør jeg også....DET ER VÅR! Nyt dagen. Klem fra Maliva

chokladblomma sa...

Ha, ha! Än så länge är våra barn lite för små för det där... men snart... då! Kanske t.o.m jag får horn i pannan!!
Kram

Lena sa...

Barnen är så små ännu att vi håller oss till memory och fia. Men så pass stora är de att jag har ingen chans, i memory i synnerhet...

mitt skärgårdsliv sa...

hi hi ja du sällskapspel är inget populärt hos oss för det blir massa gråt och hornen ja de växer så det knakar. Jag hoppas att vi nån gång kan börja spela men oftast börjar barnen gråta redan i det skede de ska välja färgen på spelpjäsen.... God fortsättning på dagen!

Mycket annat & lite betong sa...

Sällskapsspel är ju kul men det var längesen vi spelade.

Agneta

Tezz från Kungens Kurva sa...

Vi spelar mest yatzy och jag förlorar alltid ;-)
Monopol är det ingen som vill spela med mig längre eftersom jag är en tokusel förlorare som dessvärre alltid förlorar *s*

Ha en jättefin kväll!
Kram

junitjej sa...

Att spela sällskapsspel är jättekul, men vi gör det alldeles för sällan här hemma.