torsdag, april 22

Ingen bra dag, men sådana har vi alla.....

Näe faktiskt ingen bra dag...Maken och jag har haft ett möte i skolan som inte var bra och jag är definitivt ledsen och besviken. Men ändå skall man gå därifrån och allt skall vara ok när man säger tack och adjö. När man kommer hem och smälter allt så undrar man hur vissa kan slänga ur sig ord, att man inte har vuxet hyfs att tänka på vad man säger!!!! Alla ni där ute som pratar först och tänker sen, TÄNK OM......Tänk på att många gånger sårar man människor mer än vad man tror. Ja nog om det. Här är det svinkallt idag, lite snö har dalat men ligger inte kvar på marken som tur är. Tänk att aprilvädret alltid kan spela oss ett spratt varje år och att man alltid glömmer från år till år. Bjuder på en bild på min kära Gordon Setter Millie idag. Hon kan allt få mig på gott humör om det behövs. Hon är den som pratar värst i hela familjen förutom matte. Säger man till henne att prata så gör hon det. Ibland får man hålla för öronen hihi....Vissa led inom rasen pratar inte och vissa led pratar alldeles förskräckligt. Och en sådan fick vi...... Här blir det Taco på kvällsmenyn...Vad skall ni äta för gott ikväll?

Psst...Har fått låna ett Canon Macro 100 mm objektiv av snälla M på jobbet. Är det någon som har erfarenhet av ett Macro?

Kram Anne

40 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej vännen! Ibland tror jag man får försöka sålla själv vad människor säger till en, vad var viktigt vad man kan jag strunta i. I din historia tror jag absolut att du inte behöver ta åt dig på allt som sagts! Må så gott och din hund är sååå söt! Kram Maria

Anneli Stålberg sa...

Det kan man inte nog understryka, vikten av att tänka innan man pratar. Hoppas att du får en trevligare kväll.
Vi ska äta kyklingsallad maken och jag.

Kram!

Grodmamman sa...

Tråkigt när det blir så där.
Söt hon är Millie!:)
Kram

Helenas loggbok sa...

Åh vad söt hon är Millie! Jag har ju hört henne prata, så jag vet ju hur gullligt det låter!
Trist med mötet i skolan. Usch och fy för människor som sårar. Jag är expert på att ta väldigt illa vid mig när något sådant som du beskriver händer.
Ikväll blir det enkelt här. Lite kycklingsallad till mig och Jensa och jordgubbar med mjölk till barnen.
Trist väder ni har. Önskar ni hade som oss. Sol och ganska skönt. Smörblommor och gullvivor blommar för fullt här i Luxemburg.
Kramis
Helena

Fånga dagen sa...

Jaa du har helt rätt, en del borde lära sig att tänka först och prata sen det där har man upplevt några gånger. Men man får tänka på att de har ett problem och det är inte ditt.
Här har vi ätit fläskfilé med kantarellsås och klyftpotatis, psst tog lite rödvin till :) gott.
Spelar liksom ingen roll att det är torsdag tycker jag.
Ha en fin kväll och önska dig en bättre dag i morgon.
Kram Lena

Sassa sa...

Hej söta Anne,
Det finns hårdhudade människor överallt. Du hör inte till dem tack och lov. Du kom ju precis när jag var på väg att skriva dessa ord.Nu vet jag vad du blev ledsen över och det är bra att du kan prata om hur du känner dig. Hoppas att det känns lite bättre.
Kram från vännen Sassa

Sara sa...

Hejsan

Tråkigt att ha sådana dagar. I morgon känns det säkert bättre! :-)
Kram

Krukmakeri hemjord sa...

Puss på nosen..så fin hon är!
annbritt

mitt skärgårdsliv sa...

Trist det som hänt idag. Jag brukar få höra ett och annat i mitt jobb. Med åren har det blivit lättare att lämna och glömma allt när man går hem från jobbet. Hoppas du får en riktigt trevlig kväll. Er Millie är så söt! Ha det bra!

Fröken Fräken sa...

Ja du, jag förundras ständigt över vilka obetänksamma saker som folk slänger ur sig, särskilt sådant som man tänker att detta måste de ju fatta att det här är elakt att säga.. men inte.. men sätt dig över det du, och glöm bort det!

Ingrid sa...

Ja ush, ibland har man sådan dagar. Tänker på dig och hoppas det snart skymtar fram en sol bakom molnet.

~Livet i byn

Hem och Lycka sa...

Det värsta jag vet är folk som inte har vett att behandla andra på ett sätt som är ok. Hoppas ni inte blev alltför ledsna, det är så tufft att få kommentarer. Jag har dock senaste månaderna fått skinn på näsan så det räcker för både mig och flera till så jag fräser ifrån numera, inte lätt alla gånger men jag tror alla plumpa kommentarer och ageranden runt vårt missfall har fått bägaren att rinna över för min del.

För några dagar sedan fick jag höra av en kärring som inte hört om missfallet att "asch, vad fasen, ni som är så unga" och viftade med handen ungefär som att det var väl inget. Då växte hornen ut ur pannan på annars snälla Mia, jag tar inte sån skit längre..

kram Mia

♥ Fyra årstider sa...

Usch vad tråkigt att behöva känna så. Hoppas att du kan släppa det efter ett tag och fått prata dig ur dig allt.
Ha det så bra..från trött Lotta

Signe 1 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Signe 1 sa...

Trist vännen! Hör av dig om du behöver prata...som jag skrev, life sucks and then you die;-)
Kramisar!!

Limetwig sa...

Tycker det låter som om ni ska kräva ett återbesök i skolan, man ska inte behöva bli arg och upprörd så man mår dåligt efter skolmöte. Låter lite opedagogiskt tycker jag som pedagog själv!
Låter gott med tacos här lagade mannen korvstroganoff till oss, riktigt gott att få komma hem till dukat bord, händer inte för ofta!
Hoppas morgondagen blir bättre, det är ju fredag! Åse

Vitt och Blått sa...

Känner igen det där med folk som pratar först och tänker efter sedan, eller aldrig.. Hoppas att det löser sig!! Sötaste vovven får pigga upp dig! :) Kram Ewa

Mille sa...

Inget dumt sagt om lärare, men ibland kan man bli minst sagt chockad. Nu vet jag inte om det är det som gjort dig ledsen, men kanske....?
Jag brukar alltid luska om barnen förstod vad han/hon menade, gjorde de inte det, så ger jag ingen förklaring just då. Utan tar det ur luften någon annan dag, och säger - vet ni, ibland kan vuxna säga så här bla bla bla, och det kanske sårar andra, så man ska tänka sig för.
Då släpper det oftast för mig i alla fall, vill ju inte ha sådana dåliga vibbar efter mig för länge.
Kram

hemma hos lilla mej sa...

vad tråkigt med människor som bara häver ur sig saker och tänker sedan.Ja inte skoj.hoppas att det blir en bättre dag i morron Kram Rita ♥

Fröken Tindra sa...

Hoppas att ni återhämtat er lite efter det tråkiga mötet i skolan. Ibland blir man bara så trött och ledsen på folk. Att de inte kan använda hjärnan på rätt sätt...
Millie är så fiiin! Undras hur det låter när hon pratar??
Sköt om dig Vännen!
Kramisar!

Anonym sa...

jag har...... och imorgon provar jag ringa igen..... blev lite livat hemma så jag hann aldrig med riktigt ikväll....

KRAM!! Linda

Ninne sa...

Dumma människor finns det alldeles för många av!! Hoppas Du-Ni kan koppla av eländet. Prata m vovsen- för där får man alltid vettiga svar- o de förstår ju verkligen hur man känner det.
Mobbning i skolan sker på många vis??
Stor Kram Ninne

Dicksonska våningen sa...

Jag skaffade mig en gång en liten pocketbok om att lära sig ta kritik. Tyckte att jag var urusel på det... Från boken minns jag bara att man alltid måste fundera över VEM det är som säger vad. En del människor har inte så mycket empati för andra runtomkring heller.
Men visst får man känna sig ledsen över något som någon sagt.

Hoppas att du hittar ett sätt att hantera det som sagts.
Ingen fin taco-middag här idag inte, Kanske imorgon :)

Ta hand om dig!
Kram Annika

Tulipa sa...

Hej Anne!
Tråkigt när folk babblar på och sårar...Vissa tänker nog inte...(Det har jag tänkt många gånger...!)Fast de flesta är ju bra, tack och lov. Men en del vill ju medvetet såra med sina ord...det är liksom poängen för en del!

Läste om ditt "inredningstänk" här nedan. Nej, att bara försöka göra som andra gör det känns lite sorgligt...Man vill väl vara sin egen, ha sin egen touch på saker och ting. Jag är själv lite "periodare" med vad jag grejar med hemma, vissa tider mer och andra mindre.
Men absolut fram för folk som står för sin stil och inte bara kör på det man ser hos andra.

Hoppas du får en skön fredag!
Kram mariette

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Visst är det så, och det är alltid tråkigt när det blir så :( Hoppas att det löser sig och att det blir bättre i skolan.

Så söt hon är lilla Millie!

Kram o ha en fin helg!

Susanne

Carin sa...

Hon är sååå ljuvlig, din Millie! Man bara smälter....

Visst är det skönt att ha djuren att komma hem till, när allt annat suger??? Jag har blivit mycket bättre på att inte ta åt mig när det gäller mig själv, men är det mina barn, förvandlas jag till en TIGER!!!

KRAAAAM Carin

Ocean showroom sa...

Hej A! Usch ja, det finns massor av människor som inte tänker sig för! Hoppas att du få en riktigt fin fredag!! Kram Alexandra

VITA NYANSER sa...

Men vad tråkigt att det var ett sånt möte. Vissa människor har inte förmågan att prata på rätt sätt. Vet ju inte vad som hänt, men jag skickar en stor bamsekramis!!!

Du vet var jag finns = )!
Kram L-L som åter är hemma från fjällvärlden, tråkigt nog....men solen skiner här hemma så det är bara att acceptera att man inte kan ha semester jämt.

SÅÅÅÅ fiiiin hon är din dotter!!!!

Camilla sa...

Hej vännen!

Hoppas dagen känns bättre idag?

Usch va jobbigt - håller verkligen med dej - tänk INNAN alla grodor ramlar ur munnen! Vet ju inte vad det rör sej om men det jag tror jag vet vad du menar. Jag är hopplös på att ta åt mej saker och försöker att lära mej att inte bli ledsen för att en del babblar på utan att tänka...

De där svarta vackra ljusstakarna du skrev om - det hade varit underbart snällt av dej att kolla om de fanns kvar. Men INTE om det blir besvärlig!!! Jag har letat svarta ljusstakar ett tag men alla är så dyra:(

Vet att du har varit på västkusten emellanåt - eller? Skulle det vara så att du är på väg igen är du mer än välkommen till Holm. Ja menar - då kanske ljusstakarna kom med privatleverans:)

Ha en skön helg och hoppas allt känns bättre - kram kram!

Två systrar sa...

Kram på dig...du borde få lyktorna idag, som uppmuntran!! :-) / C

Anonym sa...

Hej!

Har länge funderat på att skaffa en Gordon setter (Har en tioårig Irländsk) och tycker att er tjej är jättefin. Jag undrar var ni har fått tag på henne. Har du kanske tips på fler bra uppfödare? Vi letar efter en jaktsetter, och ingen utställningsvariant!

Ha det gott och tack för en fin blogg!

Mvh. Hanna

Malin - I min trädgård sa...

Vad trist. Visst är det så - att folk ibland häver ur sig grejer utan att tänka sig för på hur det uppfattas och tas emot. Trist.

Vilken underbar bild på er vovve :-). Man blir glad av att se den!

Här hemma blir det ngt så inspirerande som rester ikväll (är det verkligen fredagsmys??) som ett steg i vår nya budget. Men ikväll blir det lite ostbricka som kompensation med Pommac. Jag är inte så mkt för alkohol nu när jag ammar (inte annars heller egentligen, men ännu mindre nu) och då känns Pommac liiite festligt iallafall :-).

Ha en mysig kväll!

Kram M

According to Nicky sa...

Så söt Gordon Setter Millie är!!!! :)

Jag vet precis hur du känner! Jag är också jätteledsen idag! :( Har haft så otroligt mycket otur på sistone så det är inte sant. Jag hoppas att allting löser sig till det bästa för oss båda! :) Efter regn kommer solsken! :) Eller hur?

Önskar dig en härlig helg! Kramar/Nicky

Therése sa...

Usch, det låter inte bra! Ja jag håller med dig, ibland kan man verkligen undra hur (OM) folk tänker när de bara kläcker ur sig saker... Tänk bara på att det är de som är idioterna och inte ni!!

Visst är det härligt med djur - de kan verkligen lyfta livet. :-)

Fru Fly * Heidi sa...

Uffda, vennen! Ikke bra å høre at gårsdagen var lei, håper det er bedre i dag, eller at du i hvert fall føler det litt lettere. Nydelig bilde, gøy med macro. Jeg har selv Canon 100mm og liker det godt, men det tar litt tid å bli vant med. Og hvis det ikke er IS (bildestabilisator) er det aller best med stativ (noe jeg nesten aldri orker...hihi). Ønsker deg og dine en god helg! Klem H

Cathrin sa...

Förstår att hon allitd kan få dig på gott humör. Trots allt. Hon är bara så fin, din Millie.
Kram
Cathrin

Stjärnor & Champagne sa...

Hej Hanna..Vad kul att du skriver till mig. Maila till mig så kan vi prata Gordon Setter. / Kram Anne

Bella sa...

Nog önskade man många gånger att folk kunde tänka innan de pratade, det hade gjort att så många människor sluppit bli sårade, ledsna och besvikna...

Hoppas du haft en bättre dag idag min vän

Kramar Bella

Anonym sa...

usch då det låter inte kul! Jag är också en pratig person ;) Men fösöker tänka mig för i sammanhang jag kanske inte känner alla, för vad som halkar ur mig.
Hoppas det känns bättre imorgon!

Vad kul att du är från varnhemstrakten! Ska njuta varje sekund i klosterkyrkan!
Kram kram pernilla

Jenny sa...

Hej kära Anne!
Håller med dig, tänk först o tala sen..
Vad tråkigt att du blev ledsen och besviken efter mötet, hoppas det känns bättre nu..

Stor kram!
Jenny