torsdag, augusti 19

Nickat?

Maken kom hem med blommor på bröllopsdagen, ej jämnt antal för det skall man inte ha....Men efter 2 dagar hänger alla? Råd hur gör man? Efter en dag hade flera nickat. Följt alla konstens regler att snitta, pulver och varmt vatten, vad mera kan man göra? Blir så ledsen på så stora vackra rosor och som säkert inte var billiga.....Nu skall jag iväg och hämta en blomma till invigning ikväll av Parelle i Linköping....Ha det gott i regnet.

Kram Anne

23 kommentarer:

Jessica sa...

Hej Anne,
Länge sen sist...
Grattis till bröllopsdagen så här lite i efterskott!
Har också blivit besviken på de där stora rosorna, de nickar efter ett par dagar. Kanske snabbdrivna el .nåt. Det har hänt 2-3 gånger så det kan väl inte bara vara otur!?

Hoppas allt flyter på inför flytten, bilderna du visade från ert hem var så fina!

Må gott
Kraam Jessica

Anneli sa...

Mitt tips kommer från min svärmor. Gör nytt snitt och lägg hela rosen i vatten i några timmar. Förvara rosorna så svalt som möjligt under natten.
Hoppas att du får njuta av dem ett tag till.
Kram!

Linruz sa...

Nej vad trist!!!
Har för mig ngt om att koka stjälkarna men vet inte riktigt.
ha en fin kväll vännen.
kram Lina

Helt Enkelt sa...

ett tips från mig är att se till att inte några av bladen är täckta av vatten. dvs. ta bort bladen en bit upp på rosen så det bara är stjälkarna i vattnet.

nickar de ialla fall ja då knipsar jag av dem och lägger dem i ett fat med vatten. då kan du njuta av dem lite till :)

kram!

Tulipa sa...

Hej Anne!

Ja du, ni verkar ju ha följt alla konstens regler... Men en sak som jag upptäckt är att även om man säger till folk kör nu hem och sätt dem direkt i vatten..och de säger att de ska göra det, så ser man dem ibland senare och ändå har inte blommorna kommit i vatten...*hmm*... Inte bra!! Kanske det dröjde för länge innan de kom till vasen... Bara en tanke.
Jag förstår att du blev besviken. Inte lätt mee de där blommorna alla gånger!

Önskar dig en mysig helg redan idag!
Kraam Mariette

StrandviksVillan sa...

Mina rostips:
Rensa bort blad så dom inte kommer i vattnet, gör en lååång ny snittyta, lägg rosorna i kokat vatten (kanske först i ett annat kärl ifall vasen inte tål det), byt vatten varje dag och ställ rosorna svalare över natten.
Den hållbaraste buketten jag nånsin haft köpte mannen min direkt den kom in från leverantören, han råkade helt enkelt komma dit vid rätt tidpunkt. Så det beror förstås på hur länge rosorna stått i butiken också, men det är ju svårt att veta...

Skomakarstugan sa...

Hej Anne!

Stort grattis på bröllopsdagen i efterskott!

Jag har faktiskt aldrig, peppar peppar, misslyckats med rosor på lång stjälk - vilket är konstigt för alla blommor i kruka dör av att jag bara tittar på dem...

Du har ju fått en del tips och jag kan bara hålla med:
Ny snittyta direkt när de kommer hem.
Varmt/ljummet vatten.
Nytt vatten varje dag.
Låt dem stå svalt på natten!

Jag sätter ut mina snittblommor på balkongen på natten och tulpaner (när det är säsong) sätts också ut på balkongen nattetid och kan på det sättet vara jättefina i två veckor!

Nu ska jag bara lära mig att ta hand om orkidéer och pelargoner också... Hihihi!

Ha det gott!
Kram, Annica.

Jannicke sa...

..jeg hadde gått tilbake til butikken og bedt om nye roser...

Nydelig bilde! Klem J.

Hem och Lycka sa...

En fd arbetskollega tipsade mig en gång om att lägga hela buketten i vatten, han la dem i badkaret och det lär funka. Har dock inte testat själv..

kram

Levis o Vilda sa...

Synd med blommorna MEN vilka FINA bilder! Ditt nya objektiv verkar vara super! Håller tummarna för visningar och allt som jag antar snart stundar.
Kram kram Mia

Leles värld sa...

Vad tråkigt med rosorna. Likadant här tycker jag. Vissa gånger står de sig jättelänge och andra gånger nickar de bara efter nån dag...

Kram
Lele

Grodmamman sa...

Vad besviken man blir när det blir så! Har tyvärr inga tips.
Kram

HEMLÄNGTAN sa...

Har tyvärr inga tips för jag brukar råka ut för samma problem själv. Tycker det är himla svårt med rosor, men vackra är dom!

Kram, Jenny

Inte bara mamma sa...

Jag håller med Jannicke. Gå tillbaka och be om nya.


Kram LiseLotte

Vardagslyx sa...

Hmmm... nu får jag INTE rosor speciellt ofta (inte köper själv heller för den delen), men det där händer ALLTID med mina:(

Så det var superbra med alla tips jag fick här:)

Kram Pernilla

Bella sa...

Så tråkigt på så fina rosor :(

Har tyvärr inga fler råd att ge dig än dem du redan fått i de andra kommentarerna, hoppas du fick rosorna att vakna till liv igen...

Kramar Bella

hemma hos lilla mej sa...

Grattis i efterskott till eran bröllopsdag.Gå tillbaka med blommorna.Vi som jobbar med blommor uppskattar det för annars tror vi ju att våra kunder är glada och nöjda med sina underbara rosor.....Hör vi ingenting från våra älskade kunder så då tror vi ju att vi har en kanon leverantör......Lycka till och ha det gott Kram Rita ♥

Annelie J sa...

Hej! Fick tipset en gång att slå lite potatismjöl i vattnet, för det behövs stärkelse. Har testat och det funkade för mina rosor.
Men, jag hade nog gått tillbaks med dom ändå, rosor ska hålla längre än så.

Ha en fin helg!!
Kram♥

alegni sa...

verkligen synd på så vackra rosor.
det är faktiskt trist att rosorna idag inte står sig längre än så. lukas fick ca sextio rosor till studenten, och samma hände med dem, de höll inte mer än ett par dagar. så mycket som de kostar när det är högsäsong borde de ju verkligen hålla sig fräscha längre. jag ska kolla dina svar och se om nån har en lösning på problemet...
skön helg!
kram
ingela

alegni sa...

nu har jag läst. våra rosor nickade trots att jag klippte bort alla blad som kunde ha hamnat i vatten, använde hett vatten, snittade ytorna med kniv och trots att blommorna fick stå svalt under natten.

mitt skärgårdsliv sa...

Hejsan, jag har inga bra tips om hur rosor ska skötas men vill önska er försenade gratulationer på bröllopsdagen!! Kram!

Boviksmarinan sa...

Hej Anne!!
Ett litet tips som alltid funkat för mig, snitta om dem, lägg dem i badkaret ngn timme. De blir som nya igen:-) & förvara dem svalt på natten. Lägg gärna ner en magnecyl i vattnet. Tips fr min lilla mormor & detta funkar för mig!!
Ha en härlig dag!!
/Kramis Linda

viveca sa...

Du ska göra nya långa snitt med vass kniv inte klippa, nytt varmt (inte kokhett)linda in roshuvudet och en del av stjälken i silkespapper eller tidningspapper rätt så hårt, så att blomman står rakt upp med huvudet. sätt dem i vasen och låt stå ett par timmar. Ta sen bort pappret och rosorna är som nya... :) tips från en gammal florist :)