måndag, juni 11

Hjälp....
Varför blir bladen på orkideérna mjuka? 


Hallå!


Blir galen på dessa orkideér, står så fint sen dippar bladen hos mig. Mjuka och tråkiga blir dom. Jag vattnar dom 1 gång i veckan och låter vattnet rinna igenom. Någon som har tips?? Någon som sitter på en hemlighet ute i landet, i världen:)?

Hur har ni det? Och vad är detta för trist väder? Regn, sol, regn, sol....

Idag är hela vår garageinfart uppgrävd, asfalten borttagen, grus tillplattad med maskin. Förra året köpte vi plattor som skall läggas och förhoppningsvis börjar dom med det imorgon för huh vad det blir smutsigt. Sen ska det upp en vägg och dörr mot gatan så att vi får privacy vid poolen.  

Hoppas att ni får en bra kväll, här har jag date med maken för att skriva protokoll från styrelsemöte, gahhhh såååå trist.


Kram Anne

11 kommentarer:

The Sweet Cupcake Mum sa...

Har faktiskt aldrig varit med om att bladen blir mjuka...
Står den för mörkt? Orkidéer vill gärna stå ljust.
Du kanske vattnar 'för ofta'?! Jag ger min orkidé en skvätt vatten ca en gång varannan vecka, och häller då rätt ner i krukan. Sänker inte krukan i vattenbad som en del gör.
Den blommar om och om igen, flera gånger om året. Jag har precis samma sort som du har.

Det var mitt 'tips'! :O

Lycka till!
Kram Jonna

Life's Silverlining and I sa...

Jag vattnar min väldigt sällan och doppar ner den i vattnet i diskhon, den står ljust. Kanske får den för mycket vatten? Mina dör när den får för mycket vatten. Kram Nilla

Anonym sa...

Hej Anne,
ett litet tips som jag fått och som funkar jättebra är att ställa orkidéerna i en lagom stor plastskål i själva krukan. Plastskålen fyller jag ca 1 gång/vecka med ett par cm kallt vatten. Orkidéerna blommar om och om igen och har hårda kraftiga blad:)
Lycka till!
Madelene

Mamma C sa...

Prova att vattna dom mindre, den kanske inte står så att den får ljus heller. Här hemma har vi bara orkideér i våra fönster. Gubben är et freak av denna blomma.
Kram Mamma C

Anonym sa...

Hej!
Det är för mycket vatten,duscha dom en gång i veckan,och vattna med 3 msk vatten andra veckan.
Lycka till från en florist

Stjärnor & Champagne sa...

Tack för råd:) Kram Anne

H`s enkla vardag sa...

kan inte mycket om orkideér och jag kan säga att jag har behandlat några av mina helt fel genom att de tydligen stått i vatten utan att jag märkt det under en längre tid (veckor) och de blommar också för fullt! Så jag vet inte vad jag ska tro om råden1 Lycka till iallafall!
Kram Helena

Jessica sa...

Många bra tips, men jag vattnar i vattenkran så vattnet får rinna rakt igenom tills rötterna blir gröna igen. Alltid den 1.e och 15.e varje månad. Låter dem stå ljust, håller sig länge med spänstiga blad.
Kram

Carin sa...

Ha ha... Jag misshandlar mina... Dvs dom får vatten rätt i krukan, när jag kommer i håg... Typ var fjortonde dag eller nå´t... Men ändå blommor dom fint för mig... Snälla blommor, minsann...

Kraaam Carin

Mrs Lollipop sa...

jag vattnar mina typ varannan vecka, men de står lite skyddat istället. vet inte riktigt. kanske de behöver lite ny närling? =)
kram

Husbysjutolfts sa...

Ge dem lite näring. en speciell till just orkideer. Jag har varit med om det, men då har jag som nån annan skrev, ställt en plastkruka med vatten i själva krukan.
då har dem blivit hårda och fina.