onsdag, november 24

Kransar....


Bilder lånade från Skön Hem

Hejsan hoppsan i snöovädret. herregud vad snö vi har fått...Alldeles för tidigt i min smak, gärna till jul och lite efter sen får det gärna försvinna för mig. Har "snöat" in mig på kransar inne i år tror jag. Gärna en som får pryda kakelugnen  och mina fönster i köket . Har ni några tips om vad jag skall använda mig av till kransarna?? Bilden ovan i detta fina kök är mjuk en och olivkvistar, låter lite avancerat tycker jag. Ni som är duktiga på kransar, ge mig ett bra tips!!!! Jag sa till maken att jag skulle binda några, han tittade på mig och frågade; Hinner du det? Näe sa jag men jag tror i alla fall att jag skall göra dom själv tralalalalalaaaaa...
Är på tillfriskning, skönt och även barnen. Tack alla goa för era fina kommentarer ni lämnar hos mig, vad skulle jag göra utan er som kikar in:)....

Stor kram Anne 

14 kommentarer:

Grodmamman sa...

Jag har gjort min krans till adventsljusstaken i mjuken. Trodde inte att den skulle torka så mycket, men det gjorde den. Håller säkert för att göra en hängande krans också. Där jag köpte materialet rekommenderade hon mjuken.
Klart du får ihop en krans om du vill!:)
Skönt att ni börjar krya på er också.
Kram

Malin sa...

hej, jag vill oxå göra kransar och ta in minigranar på rot men jag vägrar gå ut i det här vädret !!! Jag behöver rönnbär, långa smala böjbara pinnar och lite granris. Såg en slags dubbelkrans/krona i sköna hem (tror jag) där det hängde en massa saker i långa band och girlanger, ska försöka mig på ngt liknande.
Skönt att du är på bättringsvägen, kram Malin

HOUSE of ADELA sa...

Gillar också kransar mycket!=) har gjort ett par i buxbom och det ska bli stora bamsekrnasar ute i enris;)
Härligt att ni tillfrisknar;)

Kram
Adela

Nilla Q sa...

Gjorde en krans förra året, kände mig mycket nöjd med mig själv!;-) Men några råd kan jag inte ge, kändes som om det var mer tur än skicklighet att det blev nåt jag faktiskt kunde hänga upp... Blir ingen i år, men fint är det!

Kram Pernilla

BLONDETTY sa...

Bara lite lingonris kan vara enkelt och fint!

Lycka till med kransbindandet! Själv har jag tur som har en granne som gör till oss! :)

Ha det gott!

KRAM
BLONDETTY

Mamma C sa...

Svårt att hitta material ute nu till en krans när allt är översnöat. Men både mossa, gran eller enris är snyggt.
Kram mamma C

HEMLÄNGTAN sa...

Det är så fint med kransar. Jag hade kransar av buxbom förra året. Men jag gjorde dem inte själv, så duktig är jag inte.

Skönt att du är på bättringsvägen. Själv så har jag varit riktigt hängig idag, typiskt just idag när sambon inte kommer hem förrän sent...men nu sover de små så nu kan jag äntligen vila!!!

Ha en bra kväll!

Kram, Jenny

Bella sa...

Skönt att ni börjar friskna till i sjukstugan, hoppas ni snart är helt på benen igen!

Kransar inne är ju superfint :) Kommer passa kanon i ditt nya hem!

Ta hand om dig nu vännen

Kramar Bella

På landet vid havet sa...

Ja, visst är det fint med kransar! Är själv sugen på att pyssla till en eller kanske två. Hoppas jag får tid till det i helgen. Jag tänkte använda mig av lingonris eller mossa.

Lycka till!
Kram Mia

Tulipa sa...

Hej Anne!

Allting torkar så är det bara! Ibland till jul har jag mosskransar i mitt köksfönster, i år blir det lingonriskransar.
Mossa går helt klart snabbast att binda på... Men, tja, vad är snyggast...säg det... Jag gillar det mesta!

Kraam Mariette

Fånga dagen sa...

Hej där!
Tja jag har faktiskt ingen aning om vilken sorts krans som skulle vara bäst. Jag brukar alltid lyckas med att göra fel så att det torkar alldeles för tidigt. Hoppas du får många sköna tips från de som är duktiga så kanske även jag får någon idé av det.
skönt at dukänner dig piggare nu.
Jag önskar dig en härlig helg
Kram Lena

Anonym sa...

det är väldigt fint med kransar! Gran inne är ingen idé, den torkar och barrar så fort.. Buxbom är mest hållbart och ser ju ut som lingonris... mossa är ok och trivs bra om man sprayar den med lite vatten då och då... Då håller den sig väldigt fin!

Kram p.

Dicksonska våningen sa...

En enkel och otroligt lättskött krans är en av björkris. Den kan man ju dekorera pärlor, band osv. För mig är det underhållsfritt som gäller - och så gillar jag björkris både som krans och som hjärtform.

Lycka till!

Kram Annika

Fröken L sa...

Lingonris är fint. Svärmor gjorde en jätte fin krans av lummer. själv är jag inte så kreativ och duktig. På ytterdörren har vi ett hjärta i mossa som jag köpte på julmarknad förra året och den är lika fin än. Vad skönt att du är piggare. Hoppas ni får en mysig första advent.

Kram Dila