tisdag, september 21

Trädgårdens höstskatter....

Hallå alla tjejer! Höstskatterna är alla äpplen som hänger som klasar i träden...Vi har 7 fruktträd i vår lilla trädgård, trots att vi har sågat ner 2 st för länge sedan. Men bra är dom för insyn. I princip är det endast 1 som ger god skörd och det är dom som dimper ner nu. Kan vara så att man kan ha "turen" att få ett i huvudet om man går förbi. Tyvärr är det bara jag som äter frukten så en stor del hamnar på tippen. Idag blev det en knäckig äpplepaj, mums!!! Älskar alla sorters pajer med lite god sås till. När jag var liten gjorde alltid mamma hemlagad vaniljsås och den var så god. Har glömt att fråga om hon fortfarande gör den. Hoppas att ni har en bra tisdag:)....

Kram Anne

27 kommentarer:

Signe 1 sa...

mums vad gott vännen!! ett tips som jag själv upptäckte häromdan när jag gjorde smulpaj var att den blev sådär knäckig och god (som den blir när man har sirap i) när jag använde råsocker istället för strösocker!!:-) supergott blev det, man lär sig nåt nytt varje dag, hihi...

kramkram!

Unknown sa...

Det är härligt att frossa i äpplen, speciellt när man bara kan gå ut och plocka dem. Äppelpaj med hemmagjord vaniljsås, finns det något bättre?!

Kram
Elin

Mamma C sa...

Äppelpaj är försvinnande gott. Jag gör alltid egen vaniljsås oxå. Jag har testat att göra äppelgröt av våra äpplen. Det var helt ok.
Kram mamma C

HEMLÄNGTAN sa...

Det lät väldans gott med knäckig äppelpaj...
Jag har varit så himla dålig på att ta hand om våra äpplen det här året. Får ta mig i kragen och åtminstone göra en äppelpaj i helgen.
Hoppas allt är bra med dig!
Kram, Jenny

Tigris Predikantan sa...

Du vet att du kan be ett musteri göra äppeljuice/cider/must åt dig?
:)

Lilla gårdshuset sa...

Mums för äppelpaj. Men förresten jag gillar också alla sorters pajer.

Kramis/Heléne

A House With A View sa...

Här finns också äpplen jag BORDE ta hand om och det är ju så gott med både mos, saft och paj, men kommer jag igång, näää...

Stor kramiz aka

Jenny sa...

Hej Anne!
Vad gott det låter med knäckig äppelpaj, mums!

Ha en mysig kväll,

Kraam Jenny

hemma hos lilla mej sa...

Vad gott det låter med knäckig äpplepaj Bara så gott .Ha en härlig kväll Kram Rita ♥

a piece of happiness sa...

Knäckig äppelpaj skulle jag vilja ha recept på.
Vi har ett konditori som serverar en sådan underbar fruktpaj med en tjockt knäckigt lager på toppen. mmmmmmmmums.

Kram LiseLotte

Grodmamman sa...

Borde också ta hand om våra äpplen. Tänkte göra lite äpplemos, när jag nu ska få tid till det!:)
Äpplepaj lät himla gott!
Kram

Annas Lycka sa...

Mumms ser så gott ut Anne!!

Hur går det med all flytt och försäljning. Börjat packa??? Roligt packa de första lådorna....tills man kommer till dom där sista där allt möjligt hamnar. Hahaha sen packar man kanske inte ens upp de sista....Man kan ju undra om man inte handlar lite mycket när det finns prylar man inte ens visste man hade. :)


Kram till dig! anna

Carin sa...

Hallå raring!
Såg väldans mumsigt ut! Vi har gott om äpplen i Finabo, så det MESTA hamnar på tippen! :D Men jag gillar mina äppelträd och försvarar dom med min kropp så fort maken börjar grymta om motorsåg... ;-)

Kvällen har jag tillbringat med KURS i homestyling. Väldans roligt att få ta del av hur ett proffs jobbar!
Kraaam Carin

Ps. Idag har vi haft SOOOL! Känns genast mycket bättre! :D

Limetwig sa...

Mums så gott så här en tisdag!
Ha det bäst! Åse

Birgitta sa...

Ser så gott ut, vill ha.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Ullis sa...

Hello Anne! Ta med lite äpplen till Marcus, om du har några över :) Jag saknar nämligen vår lilla kolonilott masssssor såhär års då vi hade både äpplen, plommon å rabarber.. Å vet du..jag har börjat blogga..haha! Säg det inte till någon.. :)

Fröken L sa...

Visst är det mumsigt med paj. Tyvärr har vi inte någon egen trädgård men jag brukar få frukt av svärmor. Senast fick jag också hemlagad äppelmos och lingonsylt. Hoppas allt är bra med dig!

Kram Dila

Bella sa...

Mums, ser riktigt smarrigt ut, äpplepaj är ju sååå gott :) Vi har inga fruktträd i vår trädgård och det saknar jag, men det väl "bara" att plantera och sen vänta några år på bra skörd...

Hoppas du haft en bra dag, här är det väl inget vidare, är på tok för trött för att fungera för tillfället, men det blir väl bättre...

Kraaam Bella

Sirpa sa...

MMmmmmm äppplen är ju så gott! Har alltid älskad äpplen, äppelpaj, mos mm. gott!
Hare n skön onsdag!
Kram Sirpa

Martina sa...

Visst är det härligt med alla äpplen, även om man inte äter så är dom ju så vackra. Jag har gjort supergoda äpplemuffins av några, blev jättegott! Recept finns hos mig ;-)

Camilla sa...

Å så gott - jag är alldeles galen i pajer. Som tur är (eller inte:)har jag ännu en pajälskare i familjen som dessutom gillar att baka mer än jag. Alice testar för tillfället olika Leila-pajer.

Hoppas allt är bra med dej - stor kram!

Aratorps Lena sa...

God morgon!
Våra äppleträd levererar inte som de ska i år... ;( Jag ÄLSKAR äpplepaj (tyvärr) men i år får jag tigga av andra... Ändå har vi också fem-sex träd.

Hoppas allt är bra! Här snurrar det i full fart... Kramis!

alegni sa...

i looove äppelpaj! din ser otroligt god ut. synd att era äpplen hamnar på tippen, men jag förstår, ibland blir det bara övermäktigt och då finns ingen annan utväg. och du har ju inte precis all tid i världen i höst att sylta och safta ;)
kram
ingela

Anette Willemine sa...

Mmmm, så herlig med eplepai! Det er en av favorittene til barna om høsten!

Ønsker deg en deilig høstdag, Anne!

Klem,
Anette Willemine

Jannicke sa...

Eplepai er noe av det beste man kan få!! Ble fritet til å bake nå :o)
Ha en fin onsdag! Klem J.

Helenas loggbok sa...

Vad mysigt med fruktträd i trädgården! Vi har inga här i vår trädgård i Luxemburg. Saknar att kunna plocka "egna" äpplen och göra paj på. Har inte gjort äppelpaj sen vi flyttade hit kom jag på nu. Får nog göra det någon dag till barnen..... jag själv ska inte äta sådant!
Stor kram
Helena

♥ Fyra årstider sa...

Hej på dig min lilla äpplegumma.)
Kram Lotta