lördag, juni 11

Chutney....






Huvudvärken still going strong....Jaja   det är livet, inget att göra åt. Rabarberchutney check, fetasås check, marinad check till ikväll. Maken och jag ska till hans goa kusin, lite knytis. 

Rabarberchutney ( Arla)

 350 g rabarber
1 gul lök
2 msk smör
3 dl strösocker
1 kanelstång
3 msk vatten
1/2 - 1 tsk sambal oelek

Gör så här:

Skär rabarberna i skivor. Skala och grovhacka löken.
Fräs tillsammans i smör i en kastrull. Tillsätt socker,
kanelstång och vatten. Låt koka utan lock 20-30 min
tills det tjocknat. Rör då och då. Smaksätt med sambal oelek.
Servera ljummen eller kall.


Har aldrig gjort Rabarberchutney innan men denna var helt ok. Har ni något bättre recept att dela med er därute?? Ha en fab pingstafton alla...

Kram Anne

5 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Vad mycket man kan göra med rabarber. Har inga egna men har bett min mamma ta med när de kommer och hälsar på så småningom. Men i min blivande trädgård ska jag försöka lyckas med rabarberna. Det är ett måste i trädgården tycker jag :)

Krya på dig! Kram Josefin

Grodmamman sa...

Tråkigt med huvudvärken! Hoppas att du får en bra kväll ändå!:)
Kram

chokladblomma sa...

Rabarberchutney, mums!
Hoppas att huvudvärken ger med sig.
Kram

Mamma C sa...

Ska provas, för här växer rabarbern så det knakar.
Ha en trevlig kväll.
Kram mamma C

Fröken Tindra sa...

Usch, vad jobbigt med den där huvudvärken! Men du kämpar på.
Såg ett dansk program på tv1 el.2 i fredags kväll. Hon lagade bla rabarberchutney. Recept skulle finnas på dr.dk/camillaplum eller hur det nu skulle skrivas. Skall kika in där själv för det var en del spånnande saker hon lagade till.
Hoppas att ni hade en trevlig kväll! Ha en skön söndag!
Kram!