söndag, mars 4

Planering....

Bilder från nätet...


Finns det något vackrare än Lavendelodlingar? Skulle gärna vilja åka till en sådan. Får väl nöja mig med trädgården där jag inte har några förtillfället.

Måste börja planera för trädgården efter poolbygget. Alla rabatter har åkt utom 1, men där har jag slitit upp allt utom syrén på stam. Jag är inte så bra på trädgård men det får def inte vara för mycket och lättskött ska det vara. Har en vän som har ritat landet med växter till mig som hon tycker att jag ska plantera och det skall bli spännande att se vad hon har hittat på.

Men lavendel vill jag helt klart ha, dels för alla bin, fjärilar och sen för den fantastiska lukten.  Är det någon som har erfarenhet av Hortensia på stam? Väldigt fina.....  
Här skiner solen på oss idag, dock var morgonen väldigt mulen men sen sprack det upp, I like:)


Ha en skön söndag....


Kram Anne

11 kommentarer:

♥Linda♥ sa...

Lavendel kan vara en av de härligaste blommorna som finns! En dag SKA jag besöka ett sådant lavendelhav som du visade på bild. Tänk att gå där mellan två rader en varm, solig dag och dra med handen genom buskarna i förbifarten... Jag har ganska mycket och stora plantor av lavendel i min trädgård och varma sommardagar är de helt fulla av olika sorters fjärilar, det är så härligt! Dock har jag ingen erfarenhet av hortensia på stam men det låter ju fint.
Kram!

a piece of happiness sa...

Ååååååh så fint. Jag åker gärna med dig till Lavendelfälten. Var är det någonstans? Frankrike Italien?

Tänk och stå där mitt i :-)

Mamma C sa...

Förstår vilken doft det måste vara på ett sådant lavendelfält.
Kram Mamma C

HOUSE of ADELA sa...

Men så underbart!! Dit vill jag med;) Älskar doften av lavendel...Kan inte hortensia men har planterat ut några ibland och i skuggigt fuktigt trivs de ju utmärkt bra.

Kram
Adela

H`s enkla vardag sa...

Hejsan Anne!
Vi håller också på och planerar trädgården runt poolen! Vi hade en trädgårdsarkitekt som kom och ritade in lite! Använde oss av en del av hennes ideér, men det födde också nya ideér! Nu håller vi på med poolhuset (uterummet)! Hortensia på stam: låter fint men svårt, men har ingen aning!
Kram Helena

Jenny sa...

Vackert med lavendel! Mysigt att planera och fixa fint i trädgården, det finns massor med fint!
Kram Jenny

DILA sa...

Lavendel är underbart. Både vackert att titta på, gott att lukta på och smaskigt att äta (brukar baka lavendeldrömmar). Jag följer gärna med till dessa underbara lavendelodlingar, säg bara till när vi ska åka. ;-)
Här i nya huset har vi massor av lavendel i trädgården. Jag har just läst mig till hur man ska beskära dem så det blir en uppgift att göra någon gång de kommande veckorna.

Kram Dila

PERNILLA sa...

men nu fick jag skriva dit något nytt på min lista ; " Ställen som förr eller senare ska besökas"...GUUUUD så vackert ...../ Pernilla på Oiazzan

Lilja sa...

Vi ska bygga hus till sommaren, så jag har också en trädgård att planera så småningom. Älskar syrén och lavendel!

mitt liv som jag sa...

Åh vilka härliga bilder, drömmer mig bort :).
Kul att planera trädgården, det skulle jag verkligen behöva men hittar aldrig den rätta inspirationen.
Ha en bra måndag!
Kram Jennifer

Sanna sa...

Fantastiskt vackra lavemdelfält !! Man blir verkligen sugen att röja och plantera i trädgården - får inte plats med lavemdelfält tyvärr men utöka till fler plantor iaf ! :)