söndag, maj 1

!:a maj...

Magnolia, bild hämtad från nätet


Nu kan det väl bara bli bättre? Eller hur, äntligen Maj.... Men huh vad kallt det är idag, frös om händerna när jag var ute på en PW med vovven. Vad gör ni en dag som denna? Här väntas "gloingäster" hihi och Ludde skall till gamla gatan för lek. Hm dom har fått pippi på att göra Bakpulverbomber så igår var det extra viktigt att följa med till Ica för att få eget bakpulver. Japp, bakpulver och vatten i en plastflaska som sprängs det är äkta pojkstreck det hihi. Här skall röjas bort träd som står på grannens tomt som ger oss skugga och vår trädgård, suck vad skall man säga!!!! Stort hål fyllt med singel och rör och i ena hörnan har vi fortfarande ett berg som bråkar med grävkillarna. Ja imorgon blir det nog mer borrande och poffande. Det skall bli så skönt när snickaren börjar bygga poolen.  Jag önskar mig ett Magnoliaträd någon gång i mitt liv för jag tycker att dom är sååå vackra. Är det någon som har erfarenhet av dessa?
Ha en skön dag i solen....

Kram Anne 

14 kommentarer:

Grodmamman sa...

Har ingen aning om hur man sköter ett Magnoliaträd, men de är himla fina!:)
Här har det skjutits ärtor en period, men för närvarande är det lugnt på den fronten!
Ha en skön 1 maj!:)
Kram

Helenas loggbok sa...

Bakpulverbomber är populära. Hjalmar brukar göra dem i den lilla plastbubblan från Kinder ägg.
Magnolior finns det gott om här i Luxemburg. De gillar att stå varmt och gärna ha en vägg en bit bakom. Ingen blåst alltså. Men ni bor ju i en bra klimatzon så det ska gå bra. Har kompisar som har dem i Tranås på ganska blåsig plats och de blommar ändå! Jag ska försöka ha ett träd i Blåvik, får se hur det går...
Nu har väggar och takstolar kommit upp, det är SÅÅÅ spännande. Kanske känner du mäklaren från Lkpg som bygger på gatan under oss?
Kram
Helena

Anna-Malin sa...

ÅHHHH, TACK!! ♥

(vad jag behövde höra det just nu...)

magnolian är bara helt vacker.
tog också en PW i morse och gick igenom ett äldre område här i staden och magnoliaträden stod i full blom överallt. så fantastiskt vackert.

stor kram.

Mariette sa...

Hej Anne!

Det där med buxbom och kattkiss tycker inte jag alls stämmer...jag har flera småbladiga buxbom och de luktar inget, däremot de storbladiga de stinker!!!
Det är riktigt läskigt, de andra doftar bara svagt om du har dem inne en hel natt (vilket kan hända att vi har i butiken ibland),då kan man känna lite...Ute känner jag aldrig nått från denna småbladiga sorten.

Stjärnmagnolia har jag, den är väldigt tålig!

Kram Mariette

mitt skärgårdsliv sa...

Hejsan, det där med bakpulverbomber har inte våran kille kommit på än ;) men så mycket annat :) Har ingen erfarenhet av Magnolia, hoppas du får några tips! Ha det bra!

Mamma C sa...

Bakpulverbomber gjorde även min grabb när han var liten. Precis som Helenas bloggbok skriver, med plastbubblan från kinderägget. Vi köpte ett magnolia träd 2007. Förra året var första gången vi hade blommor på det. Hela tre eller fyra stycken tror jag att det var.
Kram Mamma C

Sommerlyst sa...

Ja..tenk dette skal vi flytte ifra.... MEN ja...vi flytter til noe enda bedre - det s k a l hvertfall bli bedre. Det er veeeeldig mye å ta tak i, i vårt nye hus, men huset er større og beliggenheten veldig bra!!

Gleder meg til å se hvordan poolen blir!!!
Det blir kanon!

Klem

Villa Carl Larsson sa...

Vår närmsta granne har TVÅ Magnoliaträd och de är så bedårande vackra. Wow vilka träd och vilka blommor. Hoppas du får din dröm uppfylld med ett eget Magnoliaträd en vacker dag.

Kram Josefin

Carin sa...

Hallå raring! Visst kan det bara bli bättre! :D ÄLSKAR maj... Även om gårdagen bjöd på KALLA vindar... HUuuu vad jag frös, när jag skulle hejja fram Fille och hans fotbollspolare, men det får man ta! Och dessutom vann dom matchen med 8 - 0!!!

Magnolia står på inköpslistan till min trädgård... Helt ljuvliga!!!

Ha en bra start på veckan!
Kraaam Carin

Anette Willemine sa...

Husker da jeg var barn at min bror laget slike. ;) ;)

Magnolia... bare en av de vakreste blomstene som finnes, synes jeg.

Ønsker deg en strålende start på en ny uke!

Klem,
AW

H A J sa...

Hej!!
Glogästerna vill bara tacka för en trevlig "glorunda" i ert superfina hus!! SÅ kul att träffa er även om det bara var en kortis.
Är trampolinen på plats ännu? ;)
Kramar
H A J:arna

Lotta sa...

Härligt med motion, jag joggar gärna. Vilka vackra lyktor. Hoppas det blir en magnolia! Titta gärna in till mig. Kram Lotta

HEMLÄNGTAN sa...

Jag har två magnoliaträd, bara några år gamla. Än så länge verkar de må riktigt bra. Första året hade vi ett rådjur som åt på ena trädet men det klarade sig som tur var bra. Blev faktiskt bara vackrare, lite uppstammat så där :)

Jag förstår att du längtar till det där tråkiga förarbetet är klart.

Kram, Jenny

Chris sa...

Jag vill oxå ha ett magnoliaträd, jag tror det är ett "drömträd" för många, Jag måste tipsa om silverpäronträd, det kallas oxå Nordens olivträd, jag har planterad två. Dom är såååå vackra!/KRAM C