måndag, januari 17

Latmasken


Näpp det går inte längre!!!! Att leva på att man har varit träningsnarkoman för "cirkus" 10 år sedan. Att man har tog 2-3 pass på raken vid nästan varje träningtillfällen ca 4-5 dagar i veckan på gymet + att man joggade ihjäl sig. Näpp det går faktiskt inte längre.....På sista tiden har jag känt att jag måste få utlopp för allt som lagras i kroppen och hjärnan och då räcker inte bara dessa PW som jag gör med vovven nästan varje dag förutom nu när det är så halt. Det kryper i kroppen på mig.....Så nu har äldsta sonen och jag bestämt att vi skall börja springa. Skor måste inhandlas till både mig och Wictor och då undrar jag om det är någon som har tips om några bra skor? Det var nog 10 år sedan jag köpte ett par. Snälla, tips tips till lilla mig....

Stor kram Anne

19 kommentarer:

Livet är Underbart sa...

Stort att komma till den insikten. Inga tips på skor tyvärr, får nog ta en titt på dom tips du får av andra. Ska själv knyta på mig skona igen för att börja ta mig ut i spåret. Men har börjat med lchf så länge och har tagit upp yoga. Lycka till er båda=)

Lantligt i smultronbacken sa...

Härligt att du har tagit tag i dina gamla "bra" vanor.

Jag kan bara ha ett par gympaskor då de är överlägsen till min fot. Det är Asics skor.

Kram Teres

H A J sa...

God kväll!
Gå till en bra sportaffär så hjälper dom dig. Dom kollar på dina fötter och ser vilka som är bäst för dig!
Nu är det färdigmålat!
Stora kramen
Jenny

Signe 1 sa...

jag gick iväg till en sportaffär och anpassade dojjorna just efter mina fötter och fick provspringa på ett löpband, ett tips till dig att göra detsamma vännen!! har ett åar adidas nu, love them:-)

good luck!

kraam

mammaxtre sa...

Inlägget känner jag igen mig i. Samma känska hade jag i våras. Sonen(min 15 åring) skulle få igång mig :-) Vilket han lyckades bra med. Tills vardagen tog vid igen...

Mitt tips är att gå till INTERSPORT. De hjälper dig att prova ut den sko som passar dig och din fot urifrån den springstil du har. Dessutom får du prova skon i 30 dagar och byta om den inte passar. Bättre än så blir det inte tänker jag.

Lycka till.

Nylyckan sa...

Hej! Själv alltid haft Asics. I höstas bytte jag till Saucony (vita och turkosa) De är oslagbara. Älskar dem! Killen som visade dem är suveränt duktig på skor. Han är bäst på att göra ilägg som nästan hela Kristinehamn har. Hoppas att du hittar ett par som passar just dig. Kram Åsa

Grodmamman sa...

Jag gick också till Intersport och fick ett par skor utprovade. Jag har haft Asics skor och är super nöjd.
Lycka till!
Kram

Malin sa...

Hola amiga, gött å ut å springa igen ( ja jag är från Västergötland) jag joggade senast 1991, det var året jag gjorde frivillig militärtjänst i ett år och efter det har jag aldrig rört mig mera mohahaha.
Jobbar ju på Stadium och vi använder inte löpband i alla butiker för vi anser oss kunna rekommendera rätt skor genom analyser på spegellådor och div."inspektioner" av fötterna. Sen tar det en jädra tid att springa och filma och analysera något som är relativt lätt att se genom vårt arbetssätt. Jag tror att du kan gå in på alla sportkedjorna och få bra hjälp om du hittar en expedit som engagerar sig i just dina fötter och din löparambition, jag är sån som älskar att ställa tusen frågor och sen klura ut vad jag ska rekommendera och det är ju skitkul när de hittar ett skönt och välsittande par som passar både plånboken och ambitionen och som oxå är rätt för ditt löpsteg.
Dessutom löser vi nästan alltid reklamationer om det är ngn som inte är nöjd med de rekommenderade skorna såvida det inte är rena slitagefel pga lång användning i fel miljö tex.
Nu ska jag ju vara mammaledig från jobbet lääääänge så när jag kommer tillbaka så kanske jag tjackar ett par och ger mig ut för att bli av med ful-kilona runt magen.
3½ timma av nonsens och redan-fått-info på nätet- möte, skittråkigt men säkert bra för vissa, jag fick bara ont i baken.
Istället för sommarhus så kan ni ju komma ner hit till JKPGi sommar och hälsa på, isen håller på och smälta= YES ! så kanske det inte blir lika kallt i vattnet som i somras, ni är så välkomna så på en picnic på Vätterstranden.
Mvh Malin

Bella sa...

Härligt att börja det nya året med nya vanor :) Tror att har man en gång varit en träningsmänniska så är det lättare att komma igång, det här kommer gå jättebra vännen!!

Några skotips kan jag inte komma med, har ju liksom tappat det där med träningen själv....

Lycka till med löpningen!

Kramar Bella

Snäckskalsdalen. sa...

Löplabbet, har du något sådant i närheten, dom brukar vara bra på att hjälpa till att se vad man behöver.
Jaaa, det fanns en tid då tempot var på topp och som du skriver, vad hjälper det nu....jag simmade i 1 tim 3 ggr i veckan, spelade tennis 2 ggr i veckan och gick en halvmil var dag.....
Det var bra att du skrev det här, jag får ta mig i kragen och inte, precis som du, tycka man är superbra för att man går med hundarna.
Kram

Unknown sa...

Jag gillar Asics. Men det beror nog lite på vilken typ av fot du har. Bäst om du kan provspringa i affären på ett löpband.

Viktigast är ju att den är skön för foten.

Det är ju inte utan att motion har en effekt både på hälsa och humör.

Lycka till med satsningen :) men ta det lungt i början.

Kram

Carin sa...

Hallå hurtbulle! =)) Nu får ju JAG värsta ångesten! :D Men jag skyller mina uteblivna löparrundor på taskiga knän... ;-) Var väldigt aktiv i tonåren med havererade knän som resultat... Det var allt från ridning, basket, balett, till orientering... Håller jag mig till PW, simning, ridning etc funkar det utan att jag får ont... Värre med löpning, slalom, airobic etc... Men men...

Tack för din stärkande ord! Hi hi... Du menar att det finns fler än jag, som morrat på DET företaget??? :D

Lycka till i skojakten! Kraam Carin

HEMLÄNGTAN sa...

Haha, det är ju precis så jag gör! Jag lever ännu på att jag tränade och tävlade som bara den i min ungdom... men det var ju många år sedan och många kilo sedan...
Liiite har jag allt kommit igång men jag skulle verkligen behöva röra på mig mer. Nya tag alltså!!!

Ha en underbar dag!
Kram, Jenny

Anne sa...

Hej!

Härligt att du ska börja springa, själv vill jag, men kan inte pga min dåliga rygg :-(

Däremot ett par bra skor, i alla fall om man ser till årstiden är några från "Icebug" som har inbyggda dubbar :-)

Vi har också svart hund, men som tur är inte fäller, då hade ju vita golv varit hopplösa!

Kram

Fröken Tindra sa...

Oj, traände du så mycket?! VAr det riktigt friskt? ;0)
Har noll koll på löparskor. Mina är väl sisådär över tio år eller nå´t. Och används aldrig... Men jag är också sugen på att komma i gång. Men är ju sjuk ännu. Grr... Undrar om inspirationen är kvar tills jag är frisk? ;0)
Har mailat!
Kram!

Aratorps Lena sa...

Hallå snyggo! Lena är hemma igen!!! Bra beslut, och kul att du får med Wiktor!! Jag är inte långt efter... Det räcker ju inte att träna var 25:e vecka, eller?!! Jag var på ett ställe i stan och köpte löparskor efter att jag sprungit på ett band och de filmade (bara fötterna hoppas jag :) och såg vad jag behövde. Är supernöjd med mina Asics! Kramis!

Ylva sa...

haha, jag lever fortfarande på att jag sprungit göteborgsvarvet för typ 7 år sedan... den personen finns ju någonstans där längst inne: )

Mamma C sa...

Jag saknar oxå mina pass som jag körde för typ 2 år sedan. Duktig du som tar tag i det, och jätte kul att få en träningskamrat med sig oxå. Jag körde box förrut men min sparringkompis var tvungen att sluta. Det var gubben min och då la jag av oxå. Inget kul att aldrig veta vem man skulle köra passen med.
Kram mamma C

Milla sa...

Goda tankar. Man ska nog inte tänka så mycket på vad man GJORDE en gång i tiden utan se framåt! Det där med skor, du har nog fått bra råd här. Jag ska köpa nya skor till barmarken dyker upp så får se vad det blir. Min dotter borta i USA rekommenderar Reebook Runtone - som visst ska vara extra bra för rumpa och lår - haha!
2011 - nu kör vi!
Kram Milla